Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпросчета относно Алфа Ромео 156 2.0ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко въпросчета относно Алфа Ромео 156 2.0ТС

Колеги , имам проблемчета по красавицата и ми трябват съвети.
    И така, колата е за гарнитура на клапаните , марка модел за предпочитане и цена ?
    Гърнето ми ручи адски много между 2 и 3 хиляди оборота че и нагоре ... ,крайното е , някой да е взимал скоро гърне което вади хубав звук - плътен звук?
    ИИИИ третия въпрос , а именно , крушки за уредите на таблото от къде и какви пари са ?

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСЕКИ , КОЙТО МОЖЕ ДА ДАДЕ КОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ !
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDM no DPF , no EGR , REMAP 200 +++
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 136 +++
    Аlfa Romeo 156 2.0 TC -EX
    Alfa Romeo 156 2.0 TC - EX

Първоначално публикувано от shadows Покажи съобщение
    Колеги , имам проблемчета по красавицата и ми трябват съвети.
    И така, колата е за гарнитура на клапаните , марка модел за предпочитане и цена ?
    Гърнето ми ручи адски много между 2 и 3 хиляди оборота че и нагоре ... ,крайното е , някой да е взимал скоро гърне което вади хубав звук - плътен звук?
    ИИИИ третия въпрос , а именно , крушки за уредите на таблото от къде и какви пари са ?

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСЕКИ , КОЙТО МОЖЕ ДА ДАДЕ КОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ !
    Здравей колега,
    цената на гарнитурата на главата е около 60 лева в зависимост от марката (Guarnitauto, Ajusa). За да ти ручи гурнето между 2000 и 3000 оборота вероятно нямаш резонаторно гърне (сигурно като са ти махали катализатора са поставили обикновена тръба) и следователно трябва да се постави. Крушките за уредите на таблото са под 1 лев/бройката, има ги навсякъде, взимаш една крушка и отиваш в най-близкия магазин за резервни части. Успех!
    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Колега , благодаря , за отговора , но резонаторно гърне имам и е здраво , имам дупка и паднал тампон на крайното и ме интересува плътен звук ( тип спортно ) ?

От днес имам и друг проблем , не държи в ниските обороти , мотае ги от критичните 400-500 до 1200 и връща обратно до критичните и се нормализира , това само когато изключа от скорост , на място няма проблем , смених дебитомера със същия , но проблема не е в него ... вече не знам ?

И един не чак толкова важен въпрос но да не отварям нови теми , как се реставрират предните емблеми , видях един човек във форума , но той е от Варна , а аз от София , благодаря предварително !

Comment

Колега , благодаря , за отговора , но резонаторно гърне имам и е здраво , имам дупка и паднал тампон на крайното и ме интересува плътен звук ( тип спортно ) ?

От днес имам и друг проблем , не държи в ниските обороти , мотае ги от критичните 400-500 до 1200 и връща обратно до критичните и се нормализира , това само когато изключа от скорост , на място няма проблем , смених дебитомера със същия , но проблема не е в него ... вече не знам ?

И един не чак толкова важен въпрос но да не отварям нови теми , как се реставрират предните емблеми , видях един човек във форума , но той е от Варна , а аз от София , благодаря предварително !
        Има много изписано по въпроса за клатене на оборотите на празен ход, трябва да се почисти дроселната клапа и след това да се извърши адаптация. Пробвай да смениш TPS с такъв, който е свален от коректно работещ двигател (или чисто нов TPS) и наблюдавай какво е поведението на мотора.
        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

благодаря , колега ! Имам 1 за части , трябва да видя какво точно представлява тоя ТИПИЕС

Comment

Колега като си свалиш крушка от някои от уредите от таблото, след това пак си го закачи ако мислиш да ходиш до магазина с нея т.е. не и давай контакт с разкачени уреди, че светват като коледни елхи
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD '98

Comment

Колегата изпраща по Е-конт, в Сливен чакам да се съберем няколко човека и ще си поръчаме от него лепенките за реставрацията.
              Alfa 156, 2.0 TS
              VW Vento 1.8- Бившата
              Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

Първоначално публикувано от lyuboo Покажи съобщение
                Колегата изпраща по Е-конт, в Сливен чакам да се съберем няколко човека и ще си поръчаме от него лепенките за реставрацията.
                МЕРСИ КОЛЕГИ , БЯХТЕ МИ МНОГО ПОЛЕЗНИ !!!

Comment

Здравей колега,до колкото разбирам искаш да сменяш гарнитурата на капака.За предпочитане е на Виктор рейнц,цената е около 50лв.За оборотите може да има нещо общо и гарнитурата ако пуска масло в свещите и там да бърка работата.Иначе другото колегите са го написали за дросела,ТПС и ще добавя стъпковия мотор.Относно гърнето щом искаш да е с плътен звук търси нещо кръгло и с голям диаметър.
                  Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
                  Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
                  Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
                  Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
                    Здравей колега,до колкото разбирам искаш да сменяш гарнитурата на капака.За предпочитане е на Виктор рейнц,цената е около 50лв.За оборотите може да има нещо общо и гарнитурата ако пуска масло в свещите и там да бърка работата.Иначе другото колегите са го написали за дросела,ТПС и ще добавя стъпковия мотор.Относно гърнето щом искаш да е с плътен звук търси нещо кръгло и с голям диаметър.

Евала колега , не бях се досетил за гарнитурата ! Благодаря !

Comment

Не клати оборотите от гарнитурата. Некоя жичка е.
                      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

Колега , коя жичка да търся , хич не съм на ти с ДВГ-тата , а имам възможност да бърикам по колата на спокойствие ?

Comment

Прегледай кабелите.Свали пластмасовия капак и отдолу са бобините.Размърдай кабелите и виж дали ще се подобри.
                          Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
                          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
                          Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
                          Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Благодарско , колега !

Comment

относно клатенето провери гофрирания маркуч да не спукан и от там да пропуска въздух. Иначе има писано за пин15 че някои го режат.

Comment

Working...
                              X